Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org

Les Escultures i parcs de Castelldefels: caminada per Castelldefels seguint les diferents escultures i parcs del municipi.

Des del Centre de la ciutat, anirem caminant per diferents carrers i places tot seguint les escultures que hi ha a diferents punts del municipi. També passarem per parcs i places singulars. Tot plegat farà una curiosa caminada descobrint racons amagats.

Distància

Caminada Circular: 21.5 km.

Dificultat

Mitjana

Duració

Temps estimat: 6 hores

Risc

Els propis d’una caminada urbana. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Desnivell

60 m. acumulats positiu

Kilocalories

1900 kcal (aprox. pes de 70 kg)

Característiques

Caminada urbana.

Wikiloc

Descàrrega del track aquí

LA RUTA, PAS A PAS...

Punt de partida i arribada: plaça de l’Ajuntament / Església.

Anirem per l’avinguda Santa Maria direcció Sud/Oest fins a l’avinguda Constitució, on girarem a la dreta, caminarem uns 700 m i arribarem a les rotondes de la cruïlla de l’ avinguda de Màlaga, on veurem, a la segona rotonda, l’escultura ”La Clau de Castelldefels” de Josep Guinovart.

Des d’aquest punt, agafarem l’avinguda de Màlaga passant per sota del pont del tren i de l’autopista, arribarem a una rotonda on veurem a mà dreta el parc dels “Tallinaires”, girarem a mà dreta pel carrer de les Canyes, tot seguint aquest parc. Caminarem uns 250 m i abans d’arribar al carrer dels Aiguamolls, a mà dreta i dins del parc veurem l’escultura “La Corredora” de Soco (Jordi Gratacós).

Tornarem enrere pel carrer de les Canyes i a la rotonda girarem a la dreta pel carrer de Màlaga on veure el parc de “Can Bou”, caminarem uns 80 metres i girarem a mà esquerra pel carrer Corunya, a la segona travessia (carrer Girona) girarem a l’esquerra i anirem fins al final, la rambla Marisol, on girarem a la dreta.

Anirem per aquesta rambla, pel cantó esquerre on està el parc de la ”Corredera”, i anirem gaudint d’un llarg conjunt escultòric “Portes” de Martirià Figueres.

Passarem l’ avinguda de la Pineda seguint pel parc fins a arribar al carrer Barcelona on girarem a l’esquerra.

Anirem pel carrer Barcelona direcció al centre, passarem l’autopista per sota i a uns 400 m trobarem el pas sota la via del tren. Passarem pel túnel i tan bon punt sortim per l’altra banda, veurem a través de les tanques a l’andana de l’estació l’escultura “Sense Títol” de Rafael Mayo.

Seguirem pel cantó esquerre de la plaça de l’Estació i poc abans d’arribar a l’avinguda de la Constitució, veurem l’escultura “Generacions” de Clemente Ochoa.

Passarem l’avinguda Constitució i agafarem l’avinguda Santa Maria fins a la primera cruïlla, el carrer Pompeu Fabra, on girarem a l’esquerra fins a la plaça d’Espanya on veurem l’escultura de la “Caputxeta Vermella”  de Enrique Babot.

Agafarem el carrer Onze de Setembre, el primer a mà dreta, i just abans d’arribar a l’Ajuntament, en una petita plaça trobarem l’escultura “Senyera” de Ricard Vaccaro. Arribarem de nou a la plaça de l’Ajuntament.

Des de la plaça de l’Ajuntament agafarem el carrer Pintor Serra Santa direcció Nord/Oest (carrer que està entre l’església i l’antic col·legi).

Quan arribem al següent carrer Santiago Rossinyol, el creuarem i girarem a la dreta, passarem el primer bloc de pisos i abans d’arribar al segon, hi ha una illa de vianants a mà esquerra, entre ambdós blocs, girarem a l’esquerra per aquesta illa, i poc abans d’arribar al final, veurem l’escultura “Dona” de Ricard Vaccaro.

A mà dreta hi ha un petit carrer amb unes escales, pujarem per elles i arribarem al carrer Mercè Rodoreda, girarem a l’esquerra fins a la pròxima travessia, la rambla Josep Tarradellas, per on girarem a l’ esquerra fins a arribar al carrer Josep Trueta i el Parc de la “Muntanyeta”.

Girarem a la dreta i pujarem pel parc tot seguint pel cantó esquerre del carrer Josep Trueta, fins a arribar a la rotonda amb l’avinguda Lluís Companys, on veurem l’escultura “Homenatja a Lluís Companys” de Ricard Vaccaro.

Agafarem l’avinguda Lluis Companys a la dreta, direcció Nord-Est, uns 250m fins a arribar a un altra rotonda, aquí agafarem l’avinguda Primer de Maig a l’esquerra i a la propera rotonda a la dreta pel carrer de Can Roca.

Al final d’una curta pujada, trobarem una rotonda on agafarem la carretera de la Sentiu, avinguda que surt pràcticament en direcció Nord. Caminarem poc més de 100 m i a mà esquerra trobarem l’entrada al Parc de la “Granota”, entrarem, farem una volta pels corriolets d’aquest singular espai, sortirem i tornarem per on hem vingut fins a arribar a la rotonda.

A mà dreta veurem unes escales, les pujarem i al final, a mà dreta veurem l’espai arquitectònic de ”La Guaita” de l’arquitecte José Valverde. Tornarem enrere fins a la rotonda i tot recte anirem fins  al Castell de Castelldefels.

Arribarem a la porta de la muralla del Castell i agafarem el camí que està a mà dreta i per fora de la muralla, a mà esquerra veurem el Castell i la seva ermita mil·lenària, quan arribem al final del recinte, veurem un camí que baixa i que té una barana de ferro en zig-zag, anirem per ell, estem al parc del “Castell” i la composició del camí, barana i parc va ser premi FAD (1993) pel seu conjunt anomenat “Plecs” de J. A. Màrtínez Lapeña, E. Torres y M. Usandizaga.

Anirem baixant fins a arribar al casal de la cultura, antiga masia amb la seva torre de defensa circular, la voltejarem per l’esquerra i baixarem per unes escales que ens duran a la plaça de la Cultura davant mateix de la biblioteca.

En aquest espai, a terra, veurem “Sopa de Lletres” de Quim Pintó i Montse Fabregat que va rebre el Premi Laus de Plata 2012.

D’esquena a la biblioteca, agafarem el carrer Bisbe Urquinaona cap a l’esquerra (direcció Nord-Est), el carrer fa pujada, lleugera corba a l’esquerra i tot seguit, enmig del carrer Marconi i la plaça Joan XXIII, a mà dreta veurem la plaça de la “Música”.

Sortirem de la plaça pel cantó Nord-Oest i agafarem la rambla Blas Infante cap amunt, a uns 100 m a mà esquerra trobarem la plaça del “Drac”.

Seguirem pujant per la rambla de Blas Infante, però pel cantó dret, passarem un petit camp d’esports i abans d’arribar a una petita construcció, girarem a la dreta per anar a buscar el petit carrer per a vianants de Can Vinader, al final de les escales i abans d’arribar al carrer, veurem a mà dreta l’escultura groga “Platero” de Manuel Rivera.

Agafarem el carrer de Can Vinader a l’esquerra (direcció Nord-Oest), passarem el carrer del Cid i un poc més endavant  veurem un petit jardí i una rampa a l’esquerra, baixarem per ella fins a la rambla Blas Infante on girarem a l’esquerra i anirem per ella fins a tot just passar el carrer Dr.Marañón on trobarem un parc, girarem a esquerra passarem quasi tot el parc i a la part de baix de l’Església hi ha uns sortidors i l’escultura “Amb l’Aigua al Coll” de Manuel Rivera.

Tot seguit anirem direcció sud, passarem el carrer Rafel Casanova i a l’altre cantó està la plaça de la “Democràcia” on hi ha una curiosa escultura que simula el llibre de la Constitució. Tot seguit seguirem baixant fins a arribar, de nou, a la plaça Joan XXIII.

Sortirem de la plaça Joan XXIII direcció Est, pel carrer Manuel Girona i a pocs metres a mà esquerra, agafarem el carrer General Palafox, tot recte fins a traspassar Ramon Otero Pedrayo, seguirem uns metres i abans d’arribar al camp de futbol agafarem, a mà dreta, un dels camins del parc dels “Xiprers” per creuar-lo i sortir per l’altre cantó on hi ha una pista de circulació per a nens.

Agafarem el carrer Ramón Otero Pedrayo cap a baix fins a arribar a l’Avinguda Constitució, on girarem a la dreta. Seguirem per aquesta avinguda i a uns 200 m trobarem la plaça “Colom”, la traspassarem i aprofitarem per canviar al cantó esquerre de l’avinguda Constitució.

Passada la plaça i a uns 150 m. direcció Oest, davant de la comissaria hi ha l’escultura “Aspiro (Aspiració)” de Clemente Ochoa.

Seguirem en la mateixa direcció per l’avinguda i a uns 250 metres hi ha una rotonda amb l’escultura “Al·legoria a Pau Casals” de Clemente Ochoa.

En aquesta plaça girarem a esquerra i passarem per sota les vies del tren, arribats al primer carrer, Passeig del Ferrocarril, girarem a esquerra quedant-nos a mà dreta la plaça “Teresa Claramunt”.

Seguirem pel passeig Ferrocarril 400m, direcció Est, fins a arribar a la plaça “Barona”.

Traspassarem la plaça Barona pel seu interior voltejant l’estany. Arribats a l’altra banda, girarem a la dreta per agafar l’avinguda del Canal Olímpic.

Pocs metres abans de començar el pont de l’autopista, veurem al cantó dret de l’avinguda un conjunt escultòric anomenat “Finestres” de Josep Valverde.

Seguirem en direcció Sud-Est pel cantó esquerre de l’avinguda, passarem el pont de l’autopista i als pocs metres un pas sota un carrer, poc més endavant arribarem a una entrada auxiliar (tancada) del “Canal Olímpic”.

En aquest punt, a mà dreta, veurem un pas sota l’avinguda, l’agafarem per sortir a l’altre cantó on hi ha el pàrquing de la Universitat, girarem a l’esquerra i a uns 200 m veurem una barrera per a cotxes que impedeix l’accés al recinte universitari, però no a les persones.

Passarem la barrera i girarem a l’esquerra, a pocs metres trobarem  l’ extrem de la “Llacuna de l’Olla del Rei JoanII i el parc de la UPC”. (opcionalment podem donar la volta anant pel cantó dret de la llacuna i tornant pel cantó esquerre, si arribem fins  al primer pont, caminarem 1 km, més entre anar i tornar, si anem fins al segon pont, haurem de sumar uns 200 m més).

Un cop vista la Llacuna, tornarem a l’avinguda del Canal on seguirem en direcció Sud (cap a la platja) i per la vorera de l’esquerra.

Anirem per l’avinguda del Canal Olímpic cap a la platja, passarem el pont sobre l’autovia, una rotonda i arribarem a la plaça de les “Palmeres” al passeig Marítim.

Agafarem aquest passeig cap a l’esquerra, direcció Est, i a uns 700 m hi ha un tram amb el terra de fusta, quan estiguem al bell mig girarem a mà esquerra per una passarel·la d’esglaons de fusta, passarem una petita duna i entrarem al parc de les “Dunes”.

Dins del mateix parc i seguint els seus caminets interiors, girarem a l’esquerra, en sentit contrari per tornar per on hem vingut. Dins del parc i a pocs metres veurem l’escultura La Nau (Veler III)” de Casademunt.

Tornarem pel passeig Marítim direcció Oest, passarem la plaça de les Palmeres, però seguirem pel passeig Marítim i a uns 500 m d’aquesta plaça, a mà dreta veurem uns pins totalment torçats pel vent i al seu costat l’escultura “Al Donant de Sang” de Manolo Rivera.

Passada aquesta escultura i els arbres inclinats, veurem, en paral·lel al passeig i pel cantó dret, uns caminets pels guals traspassarem el parc del “Mar”

Acabat aquest parc, tornarem a sortir al passeig Marítim i més o menys en línia recta, damunt la sorra hi ha uns caminets que recorren un petit parc de “Vegetació Dunar” (no passarem per ell si veiéssim que els camins estant tancats amb una corda barrant l’entrada), farem un petit recorregut seguint aquests petits corriols, fins a sortir per la prolongació del carrer 11, sobre la sorra on hi ha unes butaques de pedra.

Tornarem al passeig Marítim i seguirem per ell direcció Oest.

Anirem pel passeig Marítim direcció Oest, a 100 m trobarem l’Oficina d’Informació Turística i davant mateix el “Banc Gegant”.

Seguidament, buscarem uns camins que hi ha darrere la guingueta d’Informació i traspassarem, en direcció Nord, el parc d’ “Informació Turística”.

Arribarem al passeig Marítim pròpiament dit i que té permesa la circulació de cotxes, passarem a la vorera de dalt i anirem cap a la dreta, fins a arribar al carrer 11, girarem a l’esquerra per aquest carrer i anirem direcció Nord.

Passarem un carrer i arribarem a una rotonda on veurem, al bell mig, l’escultura “Olímpicos” de Clemente Ochoa.

Seguirem direcció Nord pel carrer 11, passarem el pont sobre l’autopista, el baixarem i veurem d’immediat, a mà dreta el carrer d’Aragó, oposadament, veurem a mà esquerra, entre dos blocs de cases, que hi ha un passatge, l’agafarem a mà esquerra i entrarem a l’interior dels blocs de cases on hi ha el parc de “Astúries” i al cantó esquerre l’escultura “Cercle” de Magels.

Sortirem d’aquest parc pel cantó Oest on hi ha el carrer Tarragona que l’agafarem a l’esquerra (direcció Sud). A la segona travessia arribarem al lateral de l’autovia, girarem a dreta (Oest) i a 200 m. veurem un pont que el pujarem i passarem al altra cantó de l’autovia.

Una vegada a l’altre cantó, seguirem direcció Oest i a la segona travessia, carrer 5, girarem a l’esquerra direcció mar fins a arribar al passeig Marítim per a vianants i que està damunt la sorra, girarem per ell a la dreta direcció Oest.

Caminarem pel passeig Marítim 1,4 km fins a arribar al punt on el passeig fa una petita doble corba i passa a deixar d’estar damunt la sorra per anar pel costat de l’asfalt, en aquest punt veurem l’escultura  “Dar y Tomar” de Lorenzo Quinn.

Girarem a la dreta respecte a la direcció que dúiem i agafarem el carrer República Argentina, direcció Nord, fins  al final, on està l’estació del “Baixador” (on podem agafar el tren per tornar, aproximadament, al punt de sortida, a l’estació de Castelldefels que està en línia recta a la plaça de l’Ajuntament i fer el recorregut opcional més curt de 18,6 km).

Si volem fer el recorregut sencer, seguirem les instruccions dels següents punts 13 i 14.

Passarem el pont damunt les vies del tren i autopista per arribar a l’altre cantó on girarem a la dreta, direcció Est.

A pocs metres arribarem a la primera travessia on girarem a l’ esquerra i ràpidament a la dreta, passeig dels Pins, per anar paral·lels a la carretera (ja que hi ha un tram que no es pot passar a peu pel costat de la carretera).

Farem tot el passeig dels Pins fins al final on farem un petit gir a dretes i després a esquerres per anar pel costat de la carretera, avinguda Constitució).

Anirem en direcció Est seguint la carretera, arribarem a una rotonda, girarem a l’esquerre i un pèl passada, girarem a la dreta per agafar el carrer Font, que va paral·lel a la carretera i que no fa ni  pujada ni baixada del pont.

Al final d’aquest carrer veurem un camí que, un pèl a mà dreta, torna cap a la carretera, per on seguirem pel cantó esquerre (al dret hi ha el mur de l’autopista) en direcció Nord-Est cap al centre de Castelldefels.

Seguint pel costat de la carretera (avinguda Constitució) a uns 500 m veurem l’escultura La Clau de Castelldefels”(E01) que ja hem vist abans.

Seguirem recta per l’avinguda Constitució i a uns 700 m trobarem la plaça de l’Estació i a mà esquerra l’Avinguda Santa Maria, girarem per ella i a 150 m estarem al nostre punt de sortida/arribada d’aquest recorregut, la plaça de l’ Ajuntament/Església.

Actualitzat: agost/2018

Back To Top