Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org
RUTES URBANES i CULTURALS PER CASTELLDEFELS

Us preguem que feu una ullada a les Normes i Recomanacions abans d’emprendre qualsevol de les opcions d’itineraris a peu que us proposem. 

RUTES URBANES

RUTES CULTURALS

Normes i recomanacions:

Aquestes caminades estan pensades per passar una estona distreta i distesa pel municipi de Castelldefels, però els autors de les propostes no es fan responsables de l’ús d’aquestes rutes ni dels danys que puguin produirse per la bona o mala interpretació de les explicacions, ni de les errades que hi puguin haver, ni dels canvis que es puguin produir en els camins en el temps.

Mobilitat reduïda:

Moltes d’aquestes rutes estan pràcticament adaptades, és a dir, que no hi ha barreres (o molt poques), però això no vol dir que siguin idònies per a fer-se en cadira de rodes.

A vegades hi ha escales, rampes pronunciades i algun tram de terra; però també hi ha rutes alternatives en molts d’aquests casos per arribar al lloc singular.

En alguns trams hem intentat expressar les dificultats del recorregut per a persones amb mobilitat reduïda amb comentaris i itineraris alternatius en els punts que hem cregut que són més difícils.

IMPORTANT: Advertiments i normes de les caminades

Tingueu present que pel simple fet de triar una d’aquestes caminades, assumiu que, per les característiques pròpies d’aquesta activitat i perquè es realitza en un entorn natural o urbà, no pot estar exempta de riscos i els accepteu, i que aquesta decisió s’ha pres de forma lliure, voluntària i conscientment.

Prèviament heu d’haver llegit i entès la ruta o trajecte de la caminada que realitzareu, heu de valorar el grau de dificultat d’acord a la vostra condició abans de decidir fer la caminada, heu d’assumir-ne riscos i heu de preocupar-vos de dur el material i l’equipament necessari per a l’activitat.

Els autors de les rutes declinen tota responsabilitat respecte a qualsevol dany i/o perjudici derivat de la participació en aquestes activitats. Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres caminadors, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques.

Informació prèvia que heu de llegir i valorar abans de decidir la vostra participació:

En la descripció de cada caminada trobareu la informació específica i concreta referent a la ruta o trajecte, grau de dificultat, riscos de l’activitat i horaris. Heu de llegir aquesta informació i valorar-la d’acord a les vostres capacitats, abans de decidir la vostra participació.

Edat: Excursions recomanades a partir de 10 anys. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats pels seus pares o d’una persona responsable major d’edat.

Coneixements tècnics mínims requerits: Els propis de qualsevol caminada urbana o activitat de senderisme de muntanya i d’acord a la dificultat anunciada en cada caminada.

Patologies que desaconsellen l’activitat: S’hi han d’abstenir les persones no acostumades a caminar, amb problemes respiratoris, cardíacs o altres patologies que facin desaconsellable realitzar esforços importants.

Si teniu problemes cardíacs, respiratoris, si patiu diabetis o qualsevol altra malaltia significativa ho heu de consultar amb el vostre metge d’acord a la ruta que penseu fer.

Les persones que es mediquin amb anticoagulants (tipus Sintrom o similar) haurien d’abstenir-se de fer les caminades de muntanya pel risc que comporta si patissin qualsevol ferida durant el trajecte.

Requisits físics i psíquics: Heu de ser conscients de la vostra capacitat i preparació per afrontar la dificultat de la caminada, i heu de vetllar per la vostra integritat física durant tot el recorregut.

Normes d’actuació:

És obligat guardar un respecte absolut a les més essencials normes esportives, de companyia, de respecte per la natura, a les propietats, masies i conreus per on passi la caminada.

Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres caminadors, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques.

Trams i cruïlles amb trànsit rodat: en els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació.

Equip i material: El participant ha de preveure el material necessari d’acord a la descripció de la caminada, sobretot per les de muntanya, que en termes generals són:

  • Calçat adequat
  • Roba adequada. Estigueu atents a la meteorologia per si fos necessari dur un impermeable.
  • Menjar i aigua suficient en funció del recorregut previst.
    Gorra per protegir-se del sol i crema de protecció solar.
  • Telèfon mòbil amb la bateria carregada.
  • Mapa de la zona amb l’itinerari que fareu identificat i brúixola. Si teniu GPS podeu baixar-vos el track de la ruta per seguir-lo amb més facilitat.
  • Una petita farmaciola i un xiulet

Mesures d’emergència: En cas d’accident o perill imminent el telèfon d’emergències és el 112. Feu-lo servir si la situació ho requereix.

Mesures de protecció mediambiental: S’ha de guardar respecte al medi ambient: No llenceu cap tipus de deixalla (encara que sigui orgànica), no arranqueu cap mena de planta i no destorbeu la fauna.

Si porteu gos, sou responsables del comportament de l’animal. Cal dur-lo lligat i seguir les normatives concretes referents a l’animal.

Back To Top