Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org

Caminada des del centre de la ciutat a la platja per fer el litoral del municipi. Recorrerem el Passeig Marítim en tota la seva longitud de terme a terme, començant des del punt mitjà. Després d’aquest tram al costat del mar, tornarem al centre pel mateix camí.

Distància

Caminada Circular: 14 km

Dificultat

Mitjana

Duració

Temps estimat: 4 hores

Risc

Els propis d’una caminada urbana. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir participar-hi.

Desnivell

15 metres acumulats positiu

Kilocalories

1.300 kcal (aprox. pes de 70 kg)

Característiques

Caminada urbana.

Wikiloc

Descàrrega del track aquí

LA RUTA, PAS A PAS...

Sortida i arribada: Plaça de l’Ajuntament. Des d’aquest punt agafarem l’avinguda Santa Maria, tot recte, travessarem l’avinguda Constitució i passarem pel pas sota la via que hi ha al costat de l’estació de tren.

Tot sortint del pas sota la via, seguirem en línia recta pel carrer Barcelona. Un cop passem el pont per sota l’autopista, girarem a la dreta per la rambla Marisol on veurem el conjunt escultòric “portes”.

En arribar al següent carrer girarem a l’esquerra, és l’avinguda de la Pineda, continuarem tot recte direcció al mar, passarem el pont sobre la C31, antiga autovia, i a partir d’aquest punt és el carrer 11.

Tot seguit veurem una rotonda amb una escultura: “Olímpics”. Seguirem tot recte fins a arribar al passeig marítim per a vianants, tot just al costat de la sorra de la platja.

Agafarem el passeig per a vianants en direcció Oest (mirant al mar a la dreta) iniciant el primer tram, llarg, de passeig marítim (anada i tornada: 6,5 km.).

(Podem triar tres opcions de recorregut, d’un quilometratge total des de la sortida: versió Oest 10,5 km – Versió Est 7,5 km – ruta sencera Oest+Est: 14,0 km).

Si volguéssim fer només el tram curt, hem de saltar fins al punt: 11, si volem fer la ruta sencera, hem de fer els dos trams de passeig Marítim i no saltar cap punt.

Molt a prop trobarem l’Oficina d’Informació Turística i davant d’ella el banc gegant, tot un símbol, recent, de la nostra platja.

Pocs metres més endavant, entrarem en un tram d’uns 2 km on el passeig està literalment construït damunt la sorra.

Passarem el Club Nàutic i veurem les barques a la sorra.

Al final d’aquest tram de 2 km, veurem que el passeig fa un quatre, una dobla corba i segueix recte, en aquest punt hi ha l’escultura de Lorenzo Quinn titulada: “Dar y Tomar”.

Seguint pel passeig, ben aviat veurem a mà dreta un pont, per a cotxes, que passa per damunt de l’autopista i la via del tren.

A 1 km aproximadament d’aquest pont, en veurem un altre que coincideix amb el final del terme municipal. Veurem un cartell anunciant el municipi veí: “Les Botigues de Sitges” i també ho notarem per la diferència de construcció del Passeig Marítim.

Aquí donarem la volta i tornarem enrere per on hem vingut fins al carrer 11.

A l’arribar al carrer 11, si continuem recte, podem començar l’altre tram, el que va direcció Est (mirant al mar, cap a l’esquerra), iniciant el segon recorregut, curt, de passeig marítim (anada i tornada: 3,5 km.).

(Podem triar tres opcions de recorregut, d’un quilometratge total des de la sortida: versió Oest 10,5 km – Versió Est 7,5 km – ruta sencera Oest+Est: 14,0 km).

Si volguéssim obviar aquest tram curt per fer la ruta de 10,5 km, agafarem el carrer 11 de tornada, passant al punt 17.

Just en aquesta cruïlla hi ha, a la sorra, un petit parc de vegetació dunar.

Pocs metres més endavant, a mà esquerra, veurem uns pins totalment deformats pel vent i al seu costat una escultura en homenatge als donants de sang.

Poc abans d’1 km trobarem la plaça de les Palmeres. Singular composició que ha sigut escenari de diferents filmacions.

Tot seguit veurem el parc de les dunes i a pocs metres el límit municipal de Gavà (hi ha un cartell anunciant el canvi, a més que el passeig canvia de forma).

Donarem la volta en aquest punt i tornarem per on hem vingut, tot i que podem passar a veure l’escultura “la Nau” (veler) situada dins del petit parc de les dunes.

Tot arribant al carrer 11, girarem a la dreta i l’agafarem en direcció de tornada. De nou passarem per la  rotonda amb l’escultura “Olímpics”, creuarem el pont per damunt la C31, antiga autovia, i seguirem recte, ara per l’avinguda de la Pineda. Passarem per sota del pont de l’autopista i pel pas sota la via.

Uns metres més endavant veurem al Club Nàutic i les seves barques a la sorra.

Tot seguit veurem el parc de les dunes i a pocs metres el límit municipal de Gavà (hi ha un cartell anunciant el canvi, a més que el passeig canvia de forma). Donarem la volta en aquest punt i tornarem per on hem vingut, tot i que podem passar a veure l’escultura “la Nau” (veler) situada dins del petit parc de les dunes.

Tot arribant al carrer 11, girarem a la dreta i l’agafarem en direcció de tornada. De nou passarem per la  rotonda amb l’escultura “Olímpics”, creuarem el pont per damunt la C31, antiga autovia, i seguirem recte, ara per l’avinguda de la Pineda. Passarem per sota del pont de l’autopista i pel pas sota la via.

En arribar a l’avinguda Constitució, girarem a la dreta fins a la plaça de l’estació, on girarem a l’esquerra per l’avinguda Santa Maria fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, final del recorregut.

Actualitzat agost/2018

Back To Top