Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org
Programa Esport i Inclusió Castelldefels Fem Esport

L’esport inclusiu és una eina molt valuosa que fomenta la igualtat i la diversitat a la societat. A través de polítiques i pràctiques inclusives, es busca enderrocar barreres i crear un ambient on totes les persones, independentment del seu gènere, raça, habilitats o qualsevol altra consideració, puguin participar plenament en activitats esportives.

Les polítiques d’inclusió a l’esport són fonamentals per construir una societat més justa i equitativa. L’esport inclusiu té l’objectiu de construir ponts, eliminar prejudicis i celebrar la diversitat al món de l’esport.

Posar en valor l’esport i les activitats esportives per promoure hàbits saludables, la gestió emocional i l’adquisició de competències transversals per al desenvolupament personal dels joves en risc d’exclusió. A Castelldefels, l’Ajuntament implementa aquest programa i les entitats esportives ofereixen mentories entre joves de 12 a 18 anys

Des de la Secció d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels es treballa per:

Accessibilitat:

L’esport inclusiu s’adapta a les necessitats de tots els participants. Proporciona materials i regles que permeten la participació de persones amb diferents capacitats físiques o mentals.

Diversitat:

Les estratègies inclusives poden aplicar-se tant a esports individuals com col·lectius. Això amplia la diversitat de pràctiques esportives disponibles per a tothom.

Integració:

En l’esport inclusiu, persones amb i sense diversitat convergeixen sense distincions. Es crea un ambient on tothom se sent benvingut i valorat.

Back To Top