Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org

Aquesta ruta és un breu recorregut per Castelldefels a partir de les restes de les masies i torres de defensa. Començarem per l’actual seu del consistori, pujarem fins al castell, veritable punt d’inici de la història del municipi i símbol de la nostra ciutat, per passar per l’antiga plaça Major i el vell testimoni d’una torre de defensa.

Després anirem cap a l’actualitat, passant pel Canal Olímpic, seu de les proves de rem de les Olimpíades del 92 i tornarem per la llacuna de l’Olla del Rei Joan II (dins la Universitat), veritable reserva ornitològica del nostre municipi.

Distància

Caminada Circular: 5,6 km

Dificultat

Baixa

Duració

Temps estimat: 2 hores.

Risc

Els propis d’una caminada urbana. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir participar-hi.

Desnivell

45 metres acumulats positiu

Kilocalories

600 kcal (aprox. pes de 70 kg)

Característiques

Caminada urbana.

Wikiloc

Descàrrega del track aquí

LA RUTA, PAS A PAS...

Punt de partida i arribada: plaça de l’Ajuntament / Església.

Des d’aquest punt sortirem pel carrer Pintor Serra i Santa direcció nord-oest (carrer que hi ha entre l’església i l’antic col·legi). Quan arribem al carrer Santiago Rusiñol, girarem a l’esquerra i seguirem.

Passarem una rotonda i pujarem fins al cap de dalt del carrer (antigament anomenat puig de Guardiola).

Les persones amb mobilitat reduïda hauran de fer el recorregut alternatiu. Just abans de la pujada girarem a la dreta pel carrer Dr. Trueta fins a arribar a l’ estany del parc la Muntanyeta.

En aquest punt girarem a mà dreta per passar pel costat de l’antiga torre de defensa de la derruïda masia de Can Valls.

Ens endinsarem en el parc de la Muntanyeta entremig de pins i garrofers.

Les persones amb mobilitat reduïda estaran anant pel carrer Dr. Trueta, itinerari paral·lel.

Quan arribem a l’esplanada del parc, girarem a la dreta per baixar pel costat d’un petit estany (en aquest punt es retroben amb l’itinerari de les persones amb mobilitat reduïda).

Seguirem tot recte per l’avinguda Josep Tarradellas.

Al final de l’avinguda Josep Tarradellas agafarem el carrer Dr. Barraquer, distingible perquè a la cantonada hi ha la Creu Roja i a l’esquerra, un club esportiu.

Quan arribem al carrer Bisbe Urquinaona, girarem a l’esquerra i seguirem en direcció nordest. Passarem per davant de la masia Can Roca de Baix i de la nova biblioteca.

Uns metres més endavant comença el camí que puja al castell. És una rampa en zig-zag amb una gran barana de ferro. Agafarem aquest camí cap a dalt i a pocs metres trobarem l’antiga masia La Goma, actual Casal de la Cultura.

(Versió sense pujar al castell: saltem aquest punt i anem al 07 bis).

Seguirem pujant fins a arribar al castell, símbol i referència de la nostra ciutat. En aquest punt i entremig dels arbres podrem veure diferents vistes de la ciutat, el Canal Olímpic, la platja i també el castell, amb la seva ermita mil·lenària i les diferents construccions fetes en diferents etapes durant els més de mil anys d’existència.

Les persones amb mobilitat reduïda han de valorar si la pujada al castell té un pendent massa pronunciat per a les seves capacitats.

En tot cas, la ruta torna a passar per aquest punt de baixada, per tant es pot obviar fer aquest tram i recomanem la versió 07 bis. L’accés al castell és menys pronunciat si es fa per l’avinguda Primer de Maig.

Versió sense pujar al castell

Si voleu evitar la pujada al castell, una vegada hem vist el Casal de la Cultura, en lloc d’ agafar el camí en pujada, agafarem el camí que baixa i seguirem pel carrer Bisbe Urquinaona en lleugera pujada fins a arribar al carrer Isaac Peral.

L’agafarem a la dreta en baixada. (saltem el punt 08 i passem directament al punt 09).

Tornarem pel mateix camí pel qual hem pujat fins al castell, però a mitja baixada hi ha un desviament en un dels revolts.

Agafarem per aquest camí fins a arribar davant mateix del Centre d’Assistència Primària, per baixar pel carrer Isaac Peral.

Les persones amb mobilitat reduïda, si han pujat al castell, és millor que segueixin baixant pel camí encimentat fins al carrer Bisbe Urquinaona. Quan hi arribin, han d’anar fins al carrer Isaac Peral, punt 07 bis.

Tot seguit veurem les restes de l’antiga masia de Ca n’Armand, la torre de defensa i al costat, girant el carrer Cal Garrofer.

Continuem baixant pel carrer Isaac Peral fins a arribar a la plaça Major, antic centre de la ciutat.

Queda en peu una torre de defensa i la configuració més o menys inicial del que era aquesta plaça on antigament hi havia una posada.

Seguirem pel carrer Major direcció nord-est fins a arribar a la plaça de Colom. Creuarem la rotonda per passar el pont damunt la via del tren, pel cantó esquerre, en direcció a la platja.

Arribarem a la gran rotonda de la plaça de la Barona, distingible per l’estany que hi ha al parc interior. Continuarem direcció a la platja passant, pel cantó esquerre, el pont damunt de l’autopista.

Sortint del túnel, girarem a l’esquerra i anirem pel pàrquing de la Zona Universitària en direcció a la platja.

Anirem pel cantó dret, fins a trobar la barrera d’entrada de la Zona Universitària.

Aquesta barrera impedeix el pas de vehicles no autoritzats, però sí que permet el pas de les persones.

Seguirem per dins del recinte uns metres més en direcció a la platja fins a veure la llacuna de l’Olla del Rei Joan II.

Seguidament, més endavant i a mà esquerra, veurem el Canal Olímpic construït per a les Olimpíades de Barcelona 92. Passarem per sota d’un pont i a pocs metres, davant d’una de les entrades al canal (en desús), hi ha un túnel a mà dreta. El passarem per anar cap a la Zona Universitària.

Sortint del túnel, girarem a l’esquerra i anirem pel pàrquing de la Zona Universitària en direcció a la platja, anirem pel cantó dret, fins a trobar la barrera d’entrada de la Zona Universitària.

Aquesta barrera impedeix el pas de vehicles no autoritzats, però si permet el pas de les persones. Seguirem per dins del recinte uns metres més en direcció a la platja fins a veure la llacuna de l’Olla del Rei Joan II.

Aquesta llacuna té una gran diversitat de flora i fauna. Seguirem pel cantó dret de la llacuna.

Creuarem dos carrers tot seguint l’ estany fins que el camí s’acaba i gira a la dreta. Deixarem la llacuna per sortir a una gran plaça on veurem a mà esquerra l’inici del pont sobre l’autopista.

Les persones amb mobilitat reduïda han de valorar si el camí de terra que dona la volta a la llacuna és adient per a ells. En cas contrari, han de fer l’itinerari alternatiu paral·lel pel carrer central de la Universitat.

Passarem el pont sobre l’autopista i seguint tot recte arribarem a un camp d’esports. El deixarem a la dreta per arribar a la part de darrere de l’estació de tren. Passarem per sota les vies pel túnel previst per anar a parar a la plaça de l’Estació.

Sortint del túnel i seguint tot recte, passarem la plaça de l’Estació i agafarem l’avinguda de Santa Maria que ens durà fins a la plaça de l’Ajuntament/Església, inici i final d’aquest recorregut.

Back To Top