Skip to content
936 641 054 esports@castelldefels.org

Aquesta ruta és un breu i amable recorregut pel centre actual i vell de Castelldefels. Veurem l’actual seu del consistori i l’antiga plaça Major. Pujarem fins al castell, veritable punt d’inici de la història del municipi i símbol de la nostra ciutat. També veurem diferents masies amb les respectives torres de defensa, com també passarem pel parc de la Muntanyeta.

Distància

Caminada Circular: 2,8 km

Dificultat

Baixa 

Duració

Temps estimat: 1 hora

Risc

Els propis d’una caminada urbana. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir participar-hi.

Desnivell

40 metres acumulats positiu

Kilocalories

300 kcal (aprox. pes de 70 kg)

Característiques

Caminada urbana.

Wikiloc

Descàrrega del track aquí

LA RUTA, PAS A PAS...

Punt de partida i arribada: plaça de l’Ajuntament / Església.

Des d’aquest punt sortirem pel carrer Pintor Serra i Santa direcció nord-oest (carrer que hi ha entre l’església i l’antic col·legi).

Quan arribem al carrer Santiago Rusiñol, girarem a l’esquerra i seguirem. Passarem una rotonda i pujarem fins al cap de dalt del carrer (antigament anomenat puig de Guardiola).

Les persones amb mobilitat reduïda hauran de fer el recorregut alternatiu. Just abans de la pujada girarem a la dreta pel carrer Dr. Trueta fins a arribar a l’estany de la Muntanyeta.

En aquest punt girarem a mà dreta per passar pel costat de l’antiga torre de defensa de la derruïda masia de Can Valls. Ens endinsarem en el parc de la Muntanyeta entremig de pins i garrofers.

Les persones amb mobilitat reduïda estaran anant pel carrer Dr. Trueta, itinerari paral·lel.

Quan arribem a l’esplanada del parc, girarem a la dreta per baixar pel costat d’un petit estany (en aquest punt es retroben amb l’itinerari de les persones amb mobilitat reduïda).

Seguirem tot recte per l’avinguda Josep Tarradellas.

Al final de l’avinguda Josep Tarradellas, agafarem el carrer Dr. Barraquer, distingible perquè a la cantonada hi ha la Creu Roja i a l’esquerra, un club esportiu. Quan arribem al carrer Bisbe Urquinaona, girarem a l’esquerra i seguirem en direcció nordest. Passarem per davant de la masia Can Roca de Baix i de la nova biblioteca.

Uns metres més endavant comença el camí que puja al castell. És una rampa en zigzag amb una gran barana de ferro. Agafarem aquest camí cap a dalt i a pocs metres trobarem l’antiga masia La Goma, actual Casal de la Cultura.

Seguirem pujant fins a arribar al castell, símbol i referència de la nostra ciutat. En aquest punt i entremig dels arbres podrem veure diferents vistes de la ciutat, el Canal Olímpic, la platja i també el castell, amb la seva ermita mil·lenària i les diferents construccions fetes en diferents etapes durant els més de mil anys d’existència.

Les persones amb mobilitat reduïda han de valorar si la pujada al castell té un pendent massa pronunciat per a les seves capacitats.

En tot cas, la ruta torna a passar per aquest punt de baixada, per tant es pot obviar fer aquest tram i recomanem la versió 07 bis. L’accés al castell és menys pronunciat si es fa per l’avinguda Primer de Maig.

Si voleu evitar la pujada al castell, una vegada hem vist el Casal de la Cultura, en lloc d’agafar el camí en pujada, agafarem el camí que baixa i seguirem pel carrer Bisbe Urquinaona en lleugera pujada fins a arribar al carrer Isaac Peral. L’agafarem a la dreta en baixada. (Saltem el punt 08 i passem directament al punt 09).

Tornarem pel mateix camí pel qual hem pujat fins al castell, però a mitja baixada hi ha un desviament en un dels revolts. Agafarem per aquest camí fins a arribar davant mateix del Centre d’Assistència Primària, per baixar pel carrer Isaac Peral.

Les persones amb mobilitat reduïda, si han pujat al castell, és millor que segueixin baixant pel camí encimentat fins al carrer Bisbe Urquinaona. Quan hi arribin, han d’anar fins al carrer Isaac Peral, punt 07 bis.

Continuem baixant pel carrer Isaac Peral fins a arribar a la plaça Major, antic centre del poble. Queda en peu una torre de defensa i la configuració més o menys inicial del que era aquesta plaça on antigament hi havia una posada.

Tot seguit veurem les restes de l’antiga masia de Ca n’Armand, la torre de defensa i al costat, girant el carrer, Cal Garrofer.

Continuem baixant pel carrer Isaac Peral fins a arribar a la Plaça Major, antic centre del poble. Queda en peu una torre de defensa i la configuració més o menys inicial del que era aquesta plaça a on antigament hi havia una posada.

Tornarem enrere pel carrer Isaac Peral fins al carrer de l’Església, girarem a l’esquerra en direcció sudoest. Aquest carrer ens durà directament fins a la plaça de l’Ajuntament / Església. Origen i final d’aquesta caminada.

Back To Top